Familie in een andere stad
19 dec 2015 Lifestyle 20

Familie in een andere stad

Zoals ik eerder weleens vertelde, wonen mijn familie en ik niet dicht bij elkaar. Mijn ouders komen namelijk uit Twente en helaas woont de rest van mijn familie nog steeds daar. Ik heb het geluk dat mijn ouders en zus in dezelfde woonplaats wonen als ik. Maar als ik op de koffie wil bij mijn tante ben ik daar zo meer dan drie uur reistijd aan kwijt. 

Als kind heb ik het daar best moeilijk mee gehad en was ik weleens een beetje jaloers op kinderen die na school gewoon op hun fietsje even langs hun tante konden fietsen om te gaan spelen. Eens in de zoveel tijd gingen we naar mijn familie en plakten we er regelmatig een logeerfeestje aan vast. Die logeerfeestjes kan ik mij nog herinneren als de beste. Samen met mijn zus bleef ik dan een weekje logeren bij mijn oom en tante, en ons nichtje.

Mijn oom en tante hebben een groot huis met een enorme lap land erachter. Ik kan me herinneren dat we in de zomer alleen maar buiten waren om te spelen. Dat was echt een geweldige tijd. Ook logeerde ik regelmatig bij een andere oom en tante en mijn neefje en nichtje, daar heb ik veel leuke herinneringen aan.

Mijn omaatje woont helaas ook in Twente. De foto van Sophia bovenaan dit artikel heb ik gemaakt tijdens ons laatste boek aan haar. Ook bij mijn oma hebben we vroeger heel wat gelogeerd. Nu mijn oma steeds ouder wordt vind ik het soms best een vervelende gedachte dat ze zo ver weg woont. Hoe fijn zou het zijn als ik regelmatig eens met Senna en Sophia een kijkje bij haar zou kunnen nemen. Of stel dat mijn oma opeens heel ziek wordt, dan ben ik er snel genoeg bij, maar zou het lastiger worden om een langere tijd elke dag voor haar te zorgen.

Omdat mijn familie ver weg woont ben ik altijd extra alert geweest op zaken zoals wegenwacht en autoverzekering. Toen ik het eerst met Senna naar Enschede reed vond ik dit ook best spannend. Gelukkig hebben we tot nu toe nog geen pech gehad onderweg. Toch is het fijn om te weten dat mocht er onderweg eens iets gebeuren, de zaken goed geregeld zijn.

Woont jouw familie dichtbij of wonen zij ook in een andere stad? Of land zelfs misschien?

handtekening-saskia

Volg jij mij al via FacebookBloglovin , Instagram en/of twitter?

samenwerking

 

Reacties

 • Wilmaaa

  Heel herkenbaar,
  Mijn ouders wonen ook niet in de buurt en de rest van mijn familie die wonen allemaal in Ede, daar heb ik dan niet een hele goede band mee, alleen met mijn oma en een oom 😉

 • Eva

  Mijn belangrijkste familieleden heb ik in de buurt wonen dus dat is fijn. Maar ik heb bijvoorbeeld ook een oma in Hong Kong en die zie ik eigenlijk heel weinig en daardoor heb ik er ook niet echt een band mee.
  Ik snap je gevoel wel hoor dat je het jammer vindt dat jouw oma niet in de buurt woont!
  Liefs, Eva

 • Bettie

  Mijn familie woont ook niet echt bepaald in de buurt. Ik woon in provincie Groningen met mijn ouders en familie veel verder weg, bijvoorbeeld in Volendam.

 • Liset - Beautydagboek

  Mijn gezin en directe familie wonen redelijk dichtbij, maar de rest woont toch wel verspreid over het land. Daardoor zie je elkaar minder als je zou willen. Maar het is nu eenmaal zo :). Ik ben blij dat mijn ouders in ieder geval niet lang dan 15 min rijden van mij vandaan wonen. Ik ben nu dichterbij gaan wonen en dat vind ik wel zo gezellig!

 • Simpel, met een snufje liefde

  Mijn familie woont overal. Mijn ouders, oma, schoonouders en broer wonen in dezelfde stad. Mijn ooms en tantes wonen een uur rijden verderop en sommige wonen helemaal boven in het land. Die zie ik dus ook bijna nooit. De broer van mijn man woont nu nog in de buurt maar gaat naar het buitenland en dan is het zeker 4 uur rijden voordat we er zijn. Ik heb er nooit veel moeite meegehad. Onze familie is heel groot maar nooit heel hecht geweest. Wij hebben ook een tijd in het buitenland gewoond, ik miste toen mijn ouders en schoonouders wel heel erg. Vooral omdat je weet dat als er iets is je zeker een dag onderweg bent met het vliegtuig.

 • Michelle

  Mijn familie woont in Alkmaar en ik woon in Antwerpen. Das maar 2 uur dus dat valt op zich wel mee maar mijn man werkt onregelmatige diensten en mijn dochter van 7 zit op school. We kunnen dus niet zo vaak gaan. We zouden dit weekend gaan maar hij is ziek. Hopelijk is hij morgen weer beter en gaan we morgen. Tis echt niet leuk als familie ver weg woont.

 • Rosanne

  Mijn familie woont eigenlijk allemaal meer dan een uur rijden van ons vandaan.
  Soms vind ik het wel eens jammer en zou ik net als mijn vriend even langs mijn oma willen gaan na schooltijd maar aan de andere kant vind ik het ook wel erg leuk dat ik er echt even uit bent als ik bij mijn familie ben.

 • Neelke

  Zeker als je kleintjes hebt is het niet zo leuk als je familie ver weg woont. Je gaat er gewoon niet zo even langs. Als iedereen mobiel is, dan is het niet zo erg, maar met oude oma-tjes is dat natuurlijk wel anders. Zowiezo omdat oude mensen vaak heel erg opfleuren van kleine kinderen, zou ik het ook wel leuker vinden als ik straks wat vaker langs zou kunnen met mijn kleine. Maar helaas woont mijn familie ook op vijf kwartier rijden enkele reis.

 • Nicole

  Dat lijkt me echt vreselijk. Wat een afstand! Mijn vader woont 5 minuten bij me vandaan en ik zou niet anders willen! De rest van mijn familie woont op max 30 minuten.

 • Nesrin

  Het lijkt soms heel moeilijk en ik moet zeggen dat ik hier vroeger anders over dacht maar nu ik kinderen heb weet ik wel beter.
  Ik heb het geluk (en waardeer dit echt elke dag) dat mijn schoonmoeder en ouders in de buurt wonen. Mijn zusjes komen regelmatig langs. Mijn zus woont in België en die mis ik soms echt.

 • Lisanne

  Heel herkenbaar! Toen ik 7 jaar geleden verhuisde van Gelderland naar Ameland was dat en behoorlijke stap. 200 km verderop én die stomme zee… Gelukkig bestaat er Skype. 🙂

 • Loes | Hyggelig mama

  Ik heb een tijdje zo’n 30 km van mijn ouders gewoond en echt leuk vond ik dat niet. Nu wonen mijn ouders gelukkig in dezelfde woonplaats en dat vind ik echt fijn. Mijn schoonfamilie woont ook redelijk dichtbij gelukkig. Wel heb ik een zus aan de andere kant van het land, echt 180 km rijden. Dat vind ik wel jammer. FaceTime werkt wel mee aan de band tussen mijn kindjes en mijn zus, want dan kun je elkaar ook echt zien. En de band met m’n zusje is wel hechter geworden, want als we op visite gaan blijven we minstens een weekend en dan ga je toch anders met elkaar om zeg maar. Minder oppervlakkig.

 • Bregje

  Herkenbaar! Mijn familie woont op 1,5 tot 2 uur rijden. We proberen elkaar vaak te zien, maar je zit toch altijd met de reistijd 🙁

 • Iris

  Mijn zussen wonen allemaal redelijk ver, de langste afstand is anderhalf uur rijden. Maar als we elkaar dan zien, is het wel lekker lang.

 • Noelle

  Vroeger woonde veel van mijn familie 30 minuten rijden. Verder had ik veel familie in Suriname en Amerika, die ik dus niet zo vaak zag. Nu is het nog erger; ik ben 6 jaar geleden naar Duitsland verhuisd en woon nu mer mijn Duitse man in Zuid Limburg. Mijn moeder en broer wonen het dichtste bij; zo een 2,5 uur rijden. De rest woont over de hele wereld… Zus in Suriname, zus in Zuid Afrika, neven en nichten in Amerika, Engeland en Italië.. Dus ook voor ons is het belangrijk een auto te hebben die goed verzorgd en verzekerd is. En natuurlijk regelmatig reizen; ook niet vervelend!

 • margriet

  Mijn ouders en mijn zussen wonen gelukkig dichtbij. Mijn ooms en tantes, daar heb ik niet veel contact mee. Een van mijn tantes woonde in Frankrijk, daar schreef ik brieven mee, dat was erg fijn. Ze overleed toen ik zestien was. Mijn opa’s en oma’s leven ook niet meer.

 • Sheela

  Wat leuk dat je hier een artikel aan wijdt! Nu ons huis te koop staat ben ik inderdaad aan het afwegen om bij mijn moeder en broer vandaan te verhuizen, maar twijfelen we hier nog wel wat aan. Ik had vroeger namelijk ook mijn familie in een andere stad wonen (3 kwartier met de auto, dus wel een iets ander verhaal) maar ik heb daar geen nadeel aan ondervonden. Ik vond dat ook helemaal niet erg. Nu met Olivia zitten we daarmee dus ook nog in dubio. We willen niet heel ver weg gaan wonen maar ook niet een afstand dat ze zou kunnen fietsen. Twijfels, twijfels 😉

 • Irene

  Heel herkenbaar! Ik heb zelf familie in Polen wonen. Vroeger gingen we er één keer per jaar heen met de auto en ik was altijd jaloers op een vriendinnetje die zomaar even bij haar oma langs kon gaan na school. Ik kon dat niet. Nu gaat het allemaal een stuk makkelijker en na twee uur vliegen zit je al in een ander land!

 • Yvonne

  Het lijkt mij ook vervelend als je familie verder weg woont. Vooral je oma die ouder wordt lijkt me naar. Je kunt er niet zomaar op bezoek en dat zou zo fijn zijn.
  Mijn ouders en alle familie waar ik aan gehecht ben wonen hier in de stad, gelukkig maar..

 • Thea

  Mijn naaste familie woont gelukkig wel dichtbij, of in dezelfde plaats als mij of ongeveer een half uurtje. Maar als ik dit lees dan is het voor twee van mijn tantes en een neef en nicht nog heel anders, die redden het niet om in “slechts” drie uur bij elkaar te zijn. Mijn nicht woont namelijk in Nieuw-Zeeland en mijn neef momenteel in Zuid-Afrika.

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.