De eerste keer
19 sep 2015 Lifestyle 23

De eerste keer

Voor alles is een eerste keer. Zo mag Senna binnenkort voor het eerst naar de basisschool en mag Sophia binnenkort haar eerste hapjes vaste voeding. Hier aan denkend bracht mij op het idee om een blogje te schrijven over een aantal van mijn eerste keren!

De eerste keer

Dat ik naar de hogeschool ging

Toen ik voor het eerst naar de hogeschool ging om de opleiding tot verpleegkundige te volgen vond ik dit super spannend. Niet alleen omdat ik een nieuw beroep ging leren, maar ook omdat ik nog niet zeker wist of het wel een beroep zou zijn welke bij mij paste. Na een paar weken wist ik het al: ik ben een geboren verpleegkundige 🙂

Dat ik alleen ging vliegen

Ik was 17 en stapte alleen op het vliegtuig om iemand in het buitenland te bezoeken. Daar ging natuurlijk heel wat aan vooraf want mijn ouders lieten mij echt niet zomaar naar het buitenland vertrekken. Het is allemaal goed gegaan en ik denk er nog steeds graag aan terug.

Dat ik werk ging zoeken

Ik was 15 toen ik werkte in een pannenkoekenhuis. Dit was een eindje weg en daarom zocht ik al vrij snel een baantje in de buurt. Ik ging daarom solliciteren via een uitzendbureau en kreeg al snel een nieuw baantje. Uiteindelijk ben ik terecht gekomen in een verzorgingstehuis en daar heb ik een aantal jaren weekendwerk gedaan.

sas

Dat ik ging stappen

Er komt een tijd dat stappen en feesten in het weekend vaste prik wordt. Zo ook bij mij. Mijn ouders zijn daar, voor zover ik mij kan herinneren, nooit heel erg streng in geweest. Zolang ik maar een mobieltje bij me had en in een groep was, vonden ze het best. Wel waren ze bezorgd als ik maar iets te laat thuis was, maar als ik dit gewoon liet weten was het ook wel prima.

Dat ik mocht werken als verpleegkundige

Toen ik in het derde jaar zat van mijn verpleegkundige opleiding mocht ik steeds meer verpleegtechnische handelingen verrichten zoals injecteren en het aansluiten van een infuus. Het mooiste vond en vind ik van dit werk het bezig zijn met mensen, maar ook het mogen doen van verpleegtechnische handelingen.

Dat ik uit huis ging

Toen ik uit huis ging, trok ik direct bij Vincent in. Als ik erop terug kijk ging dit allemaal heel makkelijk. Ik moest wel heel erg wennen aan het alleen thuis zijn overdag. Inmiddels is het bij ons thuis zo druk met twee kindjes dat ik af en toe verlang naar het alleen zijn haha 😉

Dat ik mama werd

Een periode waar ik met gemengde gevoelens op terugkijk omdat ik ziek (prenatale depressie) was. Maar ik kreeg er zo ontzettend veel moois voor terug. Daar kan eigenlijk niets tegenop

Ik ben benieuwd: zit er voor jou iets herkenbaars tussen? Vertel eens over jouw eerste keer dat je stage mocht lopen?

handtekening-saskia

Volg jij mij al via FacebookBloglovin , Instagram en/of twitter?

samenwerking

Reacties

 • Benella

  Het voor het eerst alleen vliegen om iemand in het buitenland te bezoeken heb ik ook gedaan, heel spannend meteen de halve wereld over (New York USA) en nog nooit eerder gevlogen. Leuk om te lezen!

 • Loene

  Leuk idee om hier eens over te schrijven! Zelf vond ik het mega spannend om van de basisschool naar het vmbo-KB te gaan. Ooh, en niet te vergeten: de eerste keer dat ik ging bloggen vond ik ook heel spannend. Gelukkig is dat allemaal goed gekomen. 🙂

 • Daniëlle

  De eerste keren zijn sowieso erg spannend! Je hebt iets nog nooit gedaan en dat maakt het zo bijzonder!

 • Melissa

  Wat leuk om te lezen! Vooral het mama worden lijkt me heel bijzonder, vooral de eerste keer. 🙂 En dat stappen herken ik wel, ik ben nu 21 en ga niet elke week meer (eerder een keer per maand haha) maar rond van m’n 17e tot 19e was het ieder weekend vaste prik!

 • Lieke

  Wat ontzettend leuk om te lezen!

 • Rosanne

  Wat een origineel artikel!
  Er klinken een aantal punten herkenbaar.
  Ik kan mij de eerste keer vliegen ook nog heel goed herinneren, vooral omdat ik een aantal maanden terug deze reis naar Californië opnieuw heb kunnen maken en deze keer zonder ouders!

 • Marciëlla

  Leuk om te lezen! Ik kan me nog goed herinneren toen ik voor het eerst op mezelf was, ik woonde samen met mijn toenmalige vriend maar die was er natuurlijk ook niet altijd. Dat was echt wel even wennen, maar nu vind ik het heerlijk om op mezelf te zijn!

 • debby

  Wat een ontzettend leuk en origineel artikel Saskia. Mijn ouders waren ook niet zo streng met stappen destijds, zolang ik maar niet alleen naar huis fietste.

 • Charlotte

  Die stapfoto is leuk! 🙂

 • Marion

  Ik wou precies hetzelfde zeggen als Charlotte hierboven! Wat een heerlijke foto!

 • kim

  Erg leuk om te lezen! En wat een gezellige foto van jou hihi. 😀

 • beautifulday4makeup

  Ik heb nog nooit gevlogen 🙁

 • Camilla | ForeverMama.nl

  De eerste keer alleen autorijden nadat ik m’n rijbewijs had gehaald vond ik zooo spannend! Nu zo’n 10 jaar verder de gewoonste zaak van de wereld 🙂

 • Angelique

  Wat leuk om dit van je te weten! Het lijkt me zo fijn om gelijk een studie te doen in een vak waar je mee verder wilt. De eerste keer stage vond ik zo super spannend! Ik had er echt buikpijn van.

 • Iris

  Mijn eerste baantje vond ik heel eng, maar erg leuk! Het is vrijwilligerswerk en ik doe het nog steeds met plezier.

 • Manon

  Wat super leuk om te lezen!

 • robin

  leuk om te lezen! er zitten geen herkenbare dingen voor mij in haha XD nog niet..

 • Celine

  Leuk om te lezen! Mijn eerste keer naar New York heeft mij toch echt wel veranderd!! De komst van ons eerste kindje zal ons leven ook zeker gaan veranderen, maar daar kijk ik zo naar uit!
  Liefs, Celine

 • lin mommysworld

  Leuk om te lezen! Ik vond het ook zo spannend altijd vooral een nieuwe opleiding beginnen en dan niemand kennen! Maar vaak was het druk maken en spanning voor af voor niets 😉 En die rust die ik in het begin naar vond, zou ik ook nu soms echt vaker willen 😉

 • Bregje

  Wat een leuk idee voor een artikel! Eerste keren zijn altijd wel spannend, ik herken er een aantal in jouw lijstje. Mijn eerste stage was in Parijs, reuze spannend omdat mijn Frans niet zo goed was, maar gelukkig leerde ik snel en heb ik er een heerlijke tijd gehad!

 • Sas

  Wat een leuk artikel! In het begin van 2015 deed ik veel dingen voor het eerst, waar ik ook een blogje van maakte. Super leuk om jou eerste dingen te lezen 🙂

 • Cassandra

  Wat leuk gedaan! En die foto van jou, die is echt super mooi!

 • Saar

  Hahaha geweldige foto! Had je lol? 😉 Leuk artikel!

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.