DE BESTE BUDGET TIPS OP EEN RIJ!
13 nov 2020 Lifestyle 0

DE BESTE BUDGET TIPS OP EEN RIJ!

Eerlijk: heel erg budget gericht ben ik niet (helaas ;)). Maar eens in de zoveel tijd vind ik het tijd om hier weer eens op te letten en bekijk ik waar wij op kunnen besparen. Vaak zijn het hele kleine aanpassingen die bij elkaar toch groot worden. Ik zet de beste budget tips op een rij!

Mijn persoonlijke tips

Soms kan besparen ook gewoon leuk zijn. Vaak vind ik het wel even leuk om er wat bewuster mee bezig te zijn. Mijn valkuil is dat het zo gemakkelijk is om altijd maar die pinpas te gebruiken, dat het geld eruit kan vliegen en ik eigenlijk geen idee heb waarnaartoe. Een tip kan dan bijvoorbeeld zijn om wekelijks een x bedrag te pinnen en de pinpas even thuis te laten. Zo ben je er veel bewuster van met wat je eigenlijk uitgeeft, en waar aan.

Boodschappen zijn ook altijd een punt om op te letten. Tegenwoordig gaan wij eigenlijk altijd naar de Albert Heijn. Daar bekijk ik wekelijks de bonus aanbiedingen. Wanneer er producten zijn die ik veel gebruik en die op dat moment in de bonus zijn, koop ik daar weleens extra van.

Om nog even terug te komen op de uitgaven. Ik ben daar heel goed in haha. Zoals ik beschreef had ik niet helemaal in de gaten hoe alles zat, en waar alles naartoe ging. Door het maken van een overzicht met in en uitgaven kwam ik erachter dat ik soms echt overbodige uitgaven zijn. Zo betaalde ik al een hele tijd een aantal abonnementen waar ik al heel lang meer geen gebruikt van maakte. Nog een tip: bij ons in de Rabobank app kan je per categorie zien wat er maandelijks uitgaat. Best interessant en handig!

Tips van jullie!

Op facebook vroeg ik aan jullie wat jullie fijne tips vinden! Hieronder een selectie!

Annemiek: Goed weten welk artikel waar goedkoper is. Soms loont het om in meerdere winkels je boodschappen te doen. Tomatenpuree is bijvoorbeeld bij de lidl en de aldi duurder dan bij de ah. Kijk ook naar de kiloprijs. Als je vaker in de week tomaten eet dan kan het soms slimmer zijn om een groter verpakking te kopen dan een kleine verpakking die in 1x leeg is.

Naomi: Apps!! Scoupy – Groupon – Social Deal – Vakantie veilingen – Ticketveiling – Too Good To Go

Yvonne: Eerst investeren en dat is zonnepanelen.. nog tot 2023 hele verrekend. Palletkachel . Doorstroom voor warm water. Want gas wordt alleen duurder. En nee stroom uitval doet je gas ook niet meer.

Eveline: Met je kasten open je boodschappen lijstje maken zo haal je niet iets wat je nog heb liggen. In het groot koken zodat je het in kan vriezen voor een volgende keer

Heidie:

Energieleveranciers elk jaar vergelijken en of overstappen of kijken als je bij de huidige blijft je een beter aanbod kunt krijgen. En het vergelijken van zorgleveranciers is ook verstandig. Al moet ik bekennen dat ik al heel lang bij dezelfde zit. Misschien dit jaar maar eens kijken of dat nog wel gunstig is.
Cindy: Voor je een boodschappenlijst maakt eerst kijken wat er in de aanbieding is en daar je maaltijden op baseren.
Wat is jouw beste budget tip?

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.