HELP!! MIJN KIND HEEFT BUNCHEMS IN HET HAAR
12 feb 2019 Kinderen Mama 4

HELP!! MIJN KIND HEEFT BUNCHEMS IN HET HAAR

Bunchems. Het zijn van die gekleurde balletjes waar je heel veel creaties mee kan maken. Bij ons in huis zijn deze balletjes een aantal maanden ontzettend populair geweest. Mijn zoontje kan er geen genoeg van krijgen. Maar wat, wat moet je nou eigenlijk doen wanneer die krengen vast komen te zitten in het haar? Help! Mijn kind heeft bunchems in het haar, wat moet ik doen?

Dat de kinderen moesten uitkijken met bunchems en het haar, dat heb ik hen regelmatig verteld. Toen wij de bunchems vorige zomer kregen, waren de haren van Sophia nog niet zo lang. Inmiddels heeft zij wel heel lang haar en is het echt uitkijken met dat haar. Ik wil het namelijk graag zo mooi houden.

Spelen met de Bunchems

Omdat het altijd goed is gegaan, dacht ik er verder niet bij na toen mijn zoontje en ons neefje vorige week met de Bunchems gingen spelen. Hartstikke leuk, en zij vermaakten zich er anderhalf uur lang mee. Een hele tijd later, vlak voor het eten, begon mijn dochter opeens te huilen. Zij wees naar haar haren, en toen zij zich omdraaide, schrok ik mij rot. Op de foto lijkt het misschien minder erg, maar de bunchems zaten helemaal verweven in haar haren. Bunchems hebben namelijk allemaal van die kleine haakjes, die ervoor zorgen dat de balletjes blijven plakken. Wat ik ook probeerde, het werd alleen maar erger.

Wat was er nu gebeurd: er waren Bunchems op de bank in de woonkamer blijven liggen, en mijn dochter is daar op gaan liggen. Vijf bunchems zaten compleet verweven in haar haren. Ik dacht echt dat ik moest gaan knippen. Zo ontzettend balen!

Hoe krijg je Bunchems uit het haar

Wij hebben verschillende dingen geprobeerd, anti klit spray, olie. Niets hielp. Ik stond al met de schaar in mijn handen. Totdat mijn man met een visvorkje (we hadden iets nodig met een puntje) met een haakse beweging plukje voor plukje los kreeg. Het duurde een hele lange tijd, maar knippen bleef ons bespaard!! Wat een ellende. Ik hoorde van heel veel anderen dat zij helaas wel moesten gaan knippen. Aan jullie wil ik zeggen: het is echt mogelijk om los te krijgen, alleen het kan wel een paar uur duren. De ellende.

Bovenstaande foto vond ik overigens op internet. Je zou dat maar uit de haren van je kind moeten halen 🙁 Wees dus alert voor dit leuke speelgoed! Het is zeker leuk, maar let op de haren van je kind!

Ken jij Bunchems?

Reacties

 • Naomi

  Nou, ik moest even langs meneer Google om te ontdekken wat ik me voor moet stellen bij bunchems;). Ziet er leuk uit, maar inderdaad niet als iets om makkelijk uit je haar te krijgen. Super dat het jullie zonder schaar gelukt is! En eh… Ik kan er niks aan doen, maar ik zie mezelf met dat soort dingen vooral constant aan een panty haken. Ook zoiets…

 • Priscilla

  Ondanks dat het me leuk speelgoed lijkt wil ik het dus niet in huis hebben hierom. Ik ken mijn kinderen en ze ruimen nooit wat op dus dit zou dan zeker ook bij ons gebeuren. Gelukkig hebben jullie ze er toch nog uit gekregen!
  Onlangs geplaatst door Priscilla: Zoetigheid voor Valentijn – Fudge maken en cake versieren

 • Romy

  Wat een geluk dat je ze er uit gekregen hebt. Hier komen ze absoluut niet in huis een jonge hond een dochter van drie die super eigenwijs is. Dus verboden bij ons. 😂

 • Nadine

  Oh jeetje! Ik snap dat dit niet fijn is. Het eruit halen doet vast ook pijn. Wat je ook nog had kunnen proberen is onder de douche zetten en dan met veel shampoo/conditioner ofzo? Gelukkig zijn ze eruit!

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv