Bold Smart Lock: Onze Ervaring!
13 feb 2022 Lifestyle 0

Bold Smart Lock: Onze Ervaring!

Sinds een paar maanden maken wij gebruik van de Bold Smart Lock. In deze blog ga ik je er veel meer over vertellen. Over wat het precies is, over het gebruik en onze ervaring met de Bold Smart Lock. Lees je mee?

Bold Smart Lock

De Bold Smart Lock is een “slim” slot. Je hebt geen fysieke sleutel meer nodig, en alles gaat via de bijbehorende app of via de clicker (afstandsbediening). Het gebruik van de Bold Smart Lock, is handig, veilig en gemakkelijk. Je hoeft nooit meer bang te zijn om je sleutel te vergeten, want met je telefoon (en die heeft iedereen altijd wel bij zich), heb je altijd toegang. En ben je toch je telefoon vergeten of is je telefoon leeg? Dan kan je gebruik maken van een speciale code om toch de deur te kunnen openen. Ook maakt de Bold Smart Lock het mogelijk (met de Bold connect) om de deur op afstand voor iemand te openen.

De Bold Smart Lock installeren

Wanneer je de keuze hebt gemaakt om gebruik te maken van dit slimme slot is het eerst belangrijk dat je het slot van de deur opmeet.Β Er zijn 8 verschillende maten beschikbaar en welke je nodig hebt, hangt af van je deur. Op de site van Bold vind je een overzicht met de maten. Meet je huidige cilinder, match de maat in de tabel en kies het slot dat voor jou van toepassing is.

Wanneer je het slot binnen hebt, is het gemakkelijk om deze te integreren. Zelf waag ik mij nooit aan dit soort dingen, maar ik kan vertellen dat mijn man het binnen een paar minuten gefixed heeft. Nadat het slot erin zat, hebben we de app gedownload. Voor het eerste gebruik moet je het slot even koppelen in de app, en daarna kan er volop gebruik van worden gemaakt.

Wanneer gebruik je de app en wanneer gebruik je de clicker?

Over het algemeen kan je de app gebruiken. Ik verwacht ook dat de meeste mensen dit doen. Echter, als ik naar onze persoonlijke situatie kijk: onze zoon heeft geen mobiele telefoon. In dat geval is de clicker een uitkomst. Dit is een klein rond apparaatje dat je bijvoorbeeld aan je sleutelbos kan bevestigen. Een eenvoudige klik met dit apparaatje zorgt ervoor dat de deur geopend kan worden.

Wat overigens handig en fijn is om te weten: wanneer je telefoon in de buurt is van de Bold Smart Lock, maakt deze automatisch verbinding. Je hoort dan een piepje en kan dan direct de deur openen. Super handig omdat je dan niet eerst je telefoon hoeft te zoeken.

Wat als je telefoon leeg is, of het niet doet?

En dan de natuurlijk de vraag: stel dat je net thuis bent en je telefoon is leeg. Betekent dit dan dat je het huis niet in kan? Nee. Gelukkig niet! Je kan namelijk een code instellen (een cijfercode die je rechts, links draait). Zo kan je alsnog altijd je huis in.

Onze ervaring met de Bold Smart Lock

Zoals ik al vertelde, hebben wij dit slot nu een aantal maanden. Eigenlijk is alles ontzettend makkelijk gegaan. Het is zo makkelijk en handig in gebruik dat je zo gewend bent aan het systeem. Wat ik zelf heel erg fijn vind is dat ik nu gemakkelijk de deur kan openen. Het gebeurde niet vaak, maar als ik nu mijn sleutel vergeet is er geen probleem. Ook vind ik het ideaal dat er op afstand een deur kan worden open gemaakt. Mijn man gebruikt dit nog weleens als hij boven is om de deur voor mij open te doen. Wat ook super handig is dat je verschillende mensen toegang kan geven tot je woning. Denk bijvoorbeeld aan toegang voor een schoonmaakster. In de app kan je dan aangeven wanneer iemand toegang heeft. Ook kan je daarna in het logboek kijken wanneer iemand gebruik heeft gemaakt van de toegang.

Wij zijn er heel erg blij mee! Het is een makkelijk apparaat. Zelf hebben wij op de voor en op de achterdeur momenteel een Bold Smart Lock. Wij hebben daarbij twee clickers (voor de kinderen) en maken gebruik van de Bold connect.

Ken jij Bold Smart Lock al?

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.