ACTION SHOPLOG en TELEFOON VOOR SENNA
10 apr 2021 Mama 8

ACTION SHOPLOG en TELEFOON VOOR SENNA

Een action shoplog. Mijn eerste shopafspraak deze lockdown. En dit beviel mij zo goed dat ik er direct de volgende dag nog een keer naartoe ging haha. Ik laat jullie zien wat ik kocht. Kijk je mee?

Reacties

 • Wrap my Gifts

  Wat een leuke shoplog!! En wat een leuke inpak materialen bij de action! 😍

 • Nuray

  Leuke vlog! De kleur van je nagellak is fantastisch wil je delen welke het is? Makeupfavorieten zou ik ook leuk vinden.

 • Anne

  Nodig lijkt me sowieso niet, dat was het ding ook niet toen ik hem 20 jaar geleden op mn vijftiende kreeg. Maar moet het ‘nodig’ zijn dan? Ik denk niet dat je onze jeugd met die van nu kunt vergelijken, in onze tijd was het allemaal nog nieuw, nu is het ingeburgerd, dus dat vind ik ook geen goed argument.

  Zelf zou ik gaan voor groep 8, op de middelbare krijgen ze van die appgroepjes over huiswerk en wanneer een leraar ziek is en zo, dat is toch wel handig. En dan kan ‘ie (en jullie) er in groep 8 vast aan wennen en goed met het ding leren omgaan.

  Ik vind het persoonlijk trouwens altijd raar wanneer ouders terughoudend zijn in telefoons en beeldschermen voor kinderen terwijl ze zelf de hele dag met schermpjes bezig zijn (of dat nou een laptop, tablet, televisie of smartphone is). Hoe kun je dan van een kind verwachten dat het er geen behoefte aan heeft? Geef dan zelf het goede voorbeeld. (Niet specifiek op jou gericht, maar in het algemeen.)

  • Saskia Hardeman

   Nee precies. Nodig vind ik het ook niet.

   Wat betreft jouw laatste alinea. Daar ben ik het deels mee eens. Inderdaad, iedereen zit tegenwoordig geplakt aan een scherm. Toch vind ik dit voor kinderen heel anders. Kinderen zitten midden in hun ontwikkeling, zo ook de hersenen. Als je bijvoorbeeld het buitenspelen en andere activiteiten gaat vervangen door een scherm, is dit mijn inziens een (ligt natuurlijk aan de hoeveelheid van het gebruik) een beperking in de ontwikkeling. En daar bedoel ik niet mee dat elk kind die achter een scherm zit, een beperking heeft. Maar bepaalde aspecten die zich normaal ontwikkelen, denk bijvoorbeeld aan zoiets simpels als de motoriek, kan zeker wel stagneren. In mijn ogen hoort een kind gewoon lekker te spelen. Daarnaast merk ik bijvoorbeeld bij mijn oudste kind dat wanneer hij te veel achter een scherm heeft gezeten, hij een teveel aan prikkels heeft gehad wat zich uit in brutaal en ongecontroleerd gedrag. Ik ben daarom wel echt een voorstander om schermtijd te beperken. Al is het maar zodat hij lekker kan spelen en ook eens ergens anders op is gericht dan alleen maar “gamen”.

   Nogmaals, ik snap wat je bedoelt, en schermtijd van mij en mijn man is hier in huis ook een ding, maar toch vind ik het voor volwassenen anders. Neemt niet weg dat wij hier ook op moeten letten en het voorbeeld in kunnen geven.

  • Saskia Hardeman

   Ik heb trouwens een deel van jouw reactie ook even gedeeld op facebook. Omdat ik het een hele goede vind om over na te denken!

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.